Jogurt Naravni

Jogurt je naš osnovni proizvod in naš ponos. Je zelo bogatega okusa saj se v njem zazna naravo našega svežega domačega mleka, hribovsko naravo in dobro počutje naših krav. Prepoznavno gostoto dosežemo z ustrezno mlečnokislinsko kulturo in izhlapevanjem vode iz neposnetega torej polnega mleka.

Naravni jogurt je fermentiran mlečni izdelek. V njegovi izdelavi je uporabljeno zgolj segrevanje in dodatek jogurtove mlečnokislinske kulture (ne pa tudi homogenizacija posnemanje, tipizacija ali kakršnkoli tehnološki in kemični dodatek).

JogurtZaradi polnovrednosti in bogatega okusa se lahko primerja z “smetanovim jogurtom”, čene že z deserti.

<- Tukaj (oz. spodaj) je nekaj idej za uporabo joguta /receptov z jogurtom.

 

Jogurt NaravniZakaj ga imenujemo naravni? Ker je v njem ohranjeno mnogo mnogo več naravnega kot v trgovinskem jogurtu. Je neposnet, torej polnovreden; ni homogeniziran, torej so maščobe v nespremenjeni obliki; ni obdelan z UHT temperaturami in pritiski; razen jogurtove kulture ni dodanih nikakršnih snovi; postopki so minimalni, transport do vas pa kratek.

Z dodatkom kakovostnih sadnih pripravkov dobimo sadne jogurte. Trenutno so na voljo okusi Borovnica, Česna, Vanilija in Pečeno Jabolko, Marelica. Po bogastvu okusa in tudi gostoti, bi lahko naše jogurte primerjali z “sadnimi pudingi”. K naravnemu jogurtu primešamo 13-15% sadne baze (deklaracijo baze lahko vidite pri nas).

Jogurt Borovnica

Jogurt JagodaJogurt P.Jabolko Jogurt Vanilja

 

 

 

Slike etiket

 

 

 

 

 

Predlogi za uporabo joguta / recepti z jogurtom

Sadne skodelice, Deserti, Posladki

  • Naravnemu jogurtu primešamo:  -narezano Sveže sadje (oprano in po potrebi olupljeno) -Sadne kompote -Marmelado oz. Džem.

Jogurtovi napitki

  • Naravnemu jogurtu primešamo Aloa vero, jabolčni kis, beljakovinski prašek ali kak drug dodatek po naši želji. Tak napitek se lahko kombinira z (hrustljavim) kruhom ali pa uživa samostojno.

Peka z jogurtom

  • Zelenjavni narastek z jogurtom,
  • Torta strjenka (z žaletino strjen jogurt in sadje)

Dodatek jogurta k omakam

Prelivi za solate, Jogurtove omake

  • Naravnemu jogurtu primešamo nasekljano zelenjavo (drobnjak, peteršilj,…), po okusu posolimo, popramo in dodamo sveža ali suha zelišča. Po želji oziroma glede na vrsto solate lahko dodamo še malo kvalitetnega olja, limoninega soka, paradižnikove mezge, gorčice itd..
  • Solate: Podobno kot pri prelivih, le da so tu lahko večji koški zelenjave (kumare, paradižnik, paprika,…).

Če našemu Naravnemu jogurtu primešate vaše domače sestavine dobite pravi užitek domačega.

Uporabite domišljijo in poslušajte svoj želodec!

Share Button

One comment

Add a Comment